PIKNIK NA SNĚHU

PIKNIK V LÉTĚ JE KLASIKA, ALE TAKOVÝ ZIMNÍ PIKNIK NA SNĚHU - TO JE TEPRV ZÁŽITEK

13/3/2016   Zimní pikniky prostě milujeme! Na zemi ještě leží sníh, nebo jeho zbytky, sluníčko hřeje zatím jen tak decentně (pokud vůbec), horký čaj nebo kafe jsou k nezaplacení a připravené jídlo na čerstvém studeném vzduchu zmizí rychlostí blesku. Na stolování na sněhu je totiž úžasná především jedna věc: i když na něm pro rodinu ohřejete k sobotnímu nebo nedělnímu obědu třeba jen párky, nadšeně je zbouchají a ještě si budou pochvalovat, jak si pochutnali:-)


Pokud si ale chcete svoji premiéru v posledních zimních týdnech skutečně vychutnat, můžu se s vámi podělit o naše zkušenosti. Základem je, aby příprava nebyla příliš nekomplikovaná, a hlavně jste si to celé užili. Když totiž budete den dopředu vařit a smažit, abyste se poměli, může se lehce stát, že někdo do druhého dne onemocní nebo bude počasí tak děsné, že to zkrátka odpískáte. Nám se proto osvědčilo podívat se ráno prostě na oblohu (a do mobilu na předpověď), ustrojit se, do tašky naházet pár kusů nádobí, uvařit kafe a čaj a cestou na kopec se stavit v obchodě pro suroviny...Trochu samozřejmě přeháním, protože NA PÁR VĚCÍ JE FAJN MYSLET DOPŘEDU. Tady jsou: 

  • Jako hlavní chod si připravte ideálně něco, co můžete připravit nebo alespoň dodělat přímo na místě. Zaprvé to bude ještě teplé a zadruhé se na přípravě můžou podílet i další členové, což je to nejlepší. Obzvláště děti to milují. Co si uvařily, to si obvykle vždycky i sní.
  • Jestli budete mít s sebou děti, určitě je potěšíte nějakou home-made klasikou z nabídky "rychlého občerstvení". Myslím tím třeba párky v rohlíku s omáčkou jakou jen máte rádi, hamburgery, plněné tortilly apod. Všechno tohle se dá jíst jednou rukou v rukavicích, jde to jednoduše dokončit přímo na místě a dá se s tím při přípravě i dobře zabavit (velké i malé:-).
  • "Finger food", které je ideální na klasický letní piknik, by mělo být bez problému jedlé i v rukavicích. My proto preferujeme kousky zeleniny, minipreclíčky, slané i sladké muffiny apod. To samé platí i o dezertu. Jestli se chcete v klidu a bez stresu najíst, raději proto zapomeňte na krájené tvarohové koláče s drobenkou:-)
  • Připravte jídla opravdu hodně. Bude na ledovém vzduchu mizet fakt rychle.
  • Pokud je hodně zima, zkuste vymyslet nějakou pohybovou aktivitu. Třeba takový fotbálek na sněhu může být docela zábava. Hlavně když máte děti, je dobré je trochu rozpohybovat, aby nenastydly. A chcete-li je pro pobyt venku dostatečně nadchnout, můžete zkusit naše osvědčená lákadla: hledání stop ve sněhu, pokusy se sněhem (změna skupenství na vodu za použití vařiče nebo pokus "hoří sníh?") apod.
  • Lokalitu můžete vybrat dopředu, a nebo prostě jet a kde se vám to bude líbit, tam se zastavit. My jsme takhle objevilo jedno moc hezké místo na Benecku, a děti to navíc brali jako dobrodružství:-)

    TAKŽE HURÁ NA TO, KONEC ZIMY SE BLÍŽÍ! 
LUKÁŠEK KONTROLUJE KVALITU

PITNÝ REŽIM SE MUSÍ DODRŽOVAT I V MRAZU


TAK SE DOČKALI...ŠŤASTNÍ MAJITELÉ PÁRKŮ, KTERÉ SI SAMI PŘIPRAVILI

KONVERZACE O TOM, ZDA JE K TOMU LEPŠÍ HOŘČICE NEBO KEČUP


K SVÁTKU JSEM DOSTALA TYHLE BOTY OD KANADSKÉ FIRMY SOREL, KTERÉ JSOU DO EXTRÉMNÍCH MRAZŮ. NEJPRVE JSEM SICE BYLA TROCHU SKEPTICKÁ OHLEDNĚ JEJICH VZHLEDU, TEĎ SE ALE HODÍ. MANŽEL MI JE DAL SE SLOVY, ŽE "KDYBY SE VÉVODKYNĚ Z CAMBRIDGE VYDALA NA HORY, URČITĚ BY JE MĚLA NA NOZE." A VIDA, MĚSÍC PO TOM NA JEHO SLOVA DOŠLO. MÁM DOMA "FASHION GURU" :-) 
VAŘIT SE DÁ SAMOZŘEJMĚ I NA OHNI, JSME PŘECI S MANŽELEM OBA SKAUTI. KDYŽ ALE MÁTE 3  MALINKÉ DĚTI, JE NĚKDY LEPŠÍ SI VĚCI NEKOMPLIKOVAT.  
KAFE, ČAJ A DEZERT V PODOBĚ ŠLEHAČKOVÝCH KULIČEK



MUSÍME SE ZAHŘÁT

ODBORNÝ VÝKLAD TÝKAJÍCÍ SE BIATLONOVÝCH POZIC


Krásný březen a dobrou chuť! 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš komentář